Dotaz na práva při skončenípracovního poměru

Heidi | 13.6.2006 | Dotaz na práva při skončenípracovního poměru

Firmou X mi byla nabídnuta brigáda, kterou jsem odmítla, jelikož jsem měla zájem o stálé zaměstnání. Načež mi firma poskytla trvalý pracovní poměr s dobou 40 hodin týdně po 1 rok. Po 3 týdnech, co jsem pracovala s brigádníky se mnou firma chtěla přepsat smlouvu na smouvu o vykonání práce. Na toto jsem nepřistoupila a dostala jsem výpověď, jelikož zaměstnavatel neměl jinou práci a věděl to již od začátku.Výpověď nebyla podepsána mnou, ale třetí osobou. Zajímalo by mne, zda mám nárok na odstupné z důvodu zániku pradovního místa, i když jsem výpověď dostala během zkušební doby? (je prokazatelné že pozice zanikla)

Odpověď:

Dobrý den,

výpověď je jednostranný právní úkon, může být podepsána Vámi, ale ani nemusí. K její platnosti stačí písemná forma a doručení, tzn. s výpovědí musíte získat možnost se seznámit.
Pokud jako důvod výpovědi byla nadbytečnost, protože pro Vás zaměstnavatel neměl práci, máte nárok na odstupné ve výši dvou měsíčních platů. Fakt, že jste byla ve zkušební době, nemá na nárok na vyplacení výživného žádný vliv.

Mgr. Eva Fialová

Eva Fialová

loga esf a oplzz
původní verze poradny: http://www.rovneprilezitosti.cz/oldweb/poradenstvi.php, http://www.rovneprilezitosti.cz/oldweb/info.php
© 2011; Gender Studies. Webhosting, webdesign & publikační systém TOOLKIT - econnect