ukončení pracovního poměru

Berruna | 5.9.2006 | ukončení pracovního poměru

Dobrý den, chtěla bych se pozeptat..nastoupila jsem do zaměstnání na dobu určitou - jako zástup za mateřskou dovolenou, teď mi po jejím 3letém uplynutí řekli, že si maminka nechala prodloužit smlouvu na další 1 rok, nicméně já bych měla údajně dostat dodatek ke smlouvě, kde už nebudu jako zástup za mateřskou, ale budu mít smlouvu na jeden rok k určitému datu i s tím, že když se maminka rozhodne vrátit, tak mě smlouva skončí, ale dodatek už nebude jako zástup ale jako doba určitá..
trochu tomu nerozumím..každopádně jsem plánovala těhotenství a pokud tedy otěhotním s tímto dodatkem, tak mně smlouva s firmou zaniká do toho data, který bude na dodatku?
díky moc za odpověď a s přáním pěkného dne..

Berruna

Odpověď:

Zaměstnavatel má právo s Vámi uzavřít v tomto případě smlouvu na dobu určitou, pak pracovní poměr končí ke dni, který tam bude uveden. Může s Vámi i uzavřít smlouvu na dobu, po kterou zaměstnankyně, kterou zastupujete bude nepřítomna v práci, pak by pracovní poměr skončil ke dni nástupu této zaměstnankyně.

Ivana Spoustová

loga esf a oplzz
původní verze poradny: http://www.rovneprilezitosti.cz/oldweb/poradenstvi.php, http://www.rovneprilezitosti.cz/oldweb/info.php
© 2011; Gender Studies. Webhosting, webdesign & publikační systém TOOLKIT - econnect