Moje právo

hana | 12.11.2006 | Moje právo

Dobrý večer, chtěla bych se zeptat, byla jsem s kamarádkou nakupovat v Německu již po několikáté v téže prodejně. Vybrané jeansy (asi 10) jsem chtěla zaplatit, ale ,,prý" šéf mi zakázal je koupit. Řval na mě i na kamarádku, že tolik jeansů kupovat nemůžeme a když tak musíme koupit i jiné zboží. Byly jsme tedy donuceny koupit i trika, která jsme nechtěly, aby jsme si odvezly jeansy. Druhý den jsem prodejnu navštívila sama a přišla za mnou prodavačka s tím, že prodejna je pro mě uzavřena a, že tu nesmím nakupovat. Chci se tedy zeptat, jestli na to mají právo a jak mám postupovat, nic jsem neporušila v prodejně nebylo napsáno kolik můžu nakoupit věcí, vědšina lidí tam nakupuje hojně a jen na nás začal křičet, asi, že jsem češka. Předem díky za odpověď.

Odpověď:

Dobrý den,

Váš dotaz se nevztahuje do naší právní poradny pro rovné příležitosti žen a mužů na pracovním trhu. Můžete se obrátit na sdružení pro ochranu spotřebitelů nebo případně podat stížnost na náš zastupitelský úřad v Německu s tím, že požadujete vysvětlení a omluvu .

Ivana Spoustová

loga esf a oplzz
původní verze poradny: http://www.rovneprilezitosti.cz/oldweb/poradenstvi.php, http://www.rovneprilezitosti.cz/oldweb/info.php
© 2011; Gender Studies. Webhosting, webdesign & publikační systém TOOLKIT - econnect