Nátlak zaměstnavatele naukončení pracovního poměru zestrany zaměstnance

Jan Boldiš | 29.11.2006 | Nátlak zaměstnavatele naukončení pracovního poměru zestrany zaměstnance

Absolvent teologie, slovenský občan nastoupil do jednoho sboru cirkve v Ph na nástupní roční dobu , následne si musel znova požádal o novou smlouvu na další rok . Dodatkem č. 1 na jeho žádost mu byla prodloužena doba o další rok. Žádost o dodatek č. 2 musel podat do konkretnně daného termínu anebo by mu smlouvu ukončili. Sbor, vekterém působil a kde byl oblíben žádal o setrvání a o to měl zájem i tento duchovní. Nebylo vyhověno, protože on sám si podal žadost na vnucený termín. Byl tento postup v souladu se zákoníkem práce ?

Odpověď:

Podle ustanovení §30 odst. 2 zákoníku práce , v platném znění, lze pracovní poměr na dobu určitou mezi týmiž účastníky sjednávat nebo dohodou účastníků prodlužovat celkem na dobu nejvýše dvou let ode dne vzniku tohoto pracovního poměru.
Podle informací, které lze z vašeho mailu vyčíst tedy zaměstnavatel nejednal v rozporu s platnými právními předpisy.
Pokud Vás však tato odpověď neuspokojí, kontaktujte, prosím, naší telefonickou poradnu, abychom Vám mohli poskytnout kvalifikovanější odpověď na základě podrobnějších informací.
Právní poradna je Vám k dispozici v úterý od 9-11 hod. a v pátek od 16,30 - 18,30 hod. na tel číslech 224 913 350 nebo 774 913 350.

Ivana Spoustová

loga esf a oplzz
původní verze poradny: http://www.rovneprilezitosti.cz/oldweb/poradenstvi.php, http://www.rovneprilezitosti.cz/oldweb/info.php
© 2011; Gender Studies. Webhosting, webdesign & publikační systém TOOLKIT - econnect