Vyplacení odměny zahospodářský výsledek v roce2006

Musil | 10.1.2007 | Vyplacení odměny zahospodářský výsledek v roce2006

Dobrý den,
prosím o pomoc spojenou s problémem vyplacení odměny z hospodářského výsledku naší společnosti za rok 2006.
Jedná se mi o to, že jsem se dostal do situace, kdy měním své zaměstnání a v listipadu jsem předal výpověď z pracovního poměru, který ukončím k 31. lednu. Jako zaměstnanec jsem měl slíbeno vyplacení odměn za rok 2006. V dodatku k prac. smlouvě je uvedeno, že tato odměna je za dřívější 13. a 14. plat. Zaměstnavatel mi nyní tvrdí, že mi tuto odměnu nevyplatí. Jde mi o to, že jsem se na hospodářském výsledku podílel celý rok, proto bych měl toto ohodnocení dostat.
Chci se Vás zeptat, zda-li mám možnost se opřít o právní podporu.

Předem děkuji za odpověď.

S přáním pěkného dne

Jindřich Musil

Odpověď:

Tento dotaz nespadá do obalsti rovných příležitostí a proto Vám doporučujeme obrátit se na advokátní či jinou právní poradnu. Pro úplnost však dodáváme, že zaměstnavatel je povinen Vám vyplatit veškeré součásti mzdy, které vyplývají z písemně uzavřených dodatků. Pokud by tak neučinil, máte možnost vymáhat dlužnou částku i soudní cestou. Doporučuji však blíže prostudovat, zda není vyplácení podílu vázáno na nějaké podmínky - např. právě, zda není vyloučené podáním výpovědi ze strany zaměstnance či jinou skutečností.

Ivana Spoustová

loga esf a oplzz
původní verze poradny: http://www.rovneprilezitosti.cz/oldweb/poradenstvi.php, http://www.rovneprilezitosti.cz/oldweb/info.php
© 2011; Gender Studies. Webhosting, webdesign & publikační systém TOOLKIT - econnect