povinnosti provozovateleposilovny

Lukas | 24.1.2007 | povinnosti provozovateleposilovny

Mozna se tim nezabivate ale presto prosim o radu vcera me vybrali vsechny veci v posilovne,vylomili dvirka od uzamcene skrinky a prisel sem o vsechno - penize doklady atd.Rekli me ze je to nezajima a tak se chci obratit na policii a zvazit trestni oznameni - co mam delat?

Odpověď:

Dobrý den,
je-li s provozováním nějaké činnosti zpravidla spojeno odkládání věcí, odpovídá ten, kdo ji provozuje, fyzické osobě za škodu na věcech odložených na místě k tomu určenému nebo na místě, kam se obvykle odkládají. Taková činnost je provozování posilovny, protože s užíváním posilovny je spojeno odkládání věcí. Místo k odkládání určené jsou právě uzamykatelné skříňky. Odpovědnosti se nelze zprostit jednostranným prohlášením ani dohodou.
Právo na náhradu škody musí být uplatněno u provozovatele bez zbytečného odkladu. Právo zanikne, nebylo-li uplatněno nejpozději patnáctého dne po dni, kdy se poškozený o škodě dozvěděl. Splnil-li jste podmínku uplatnění práva na náhradu škody a provozovatel Vám ji nechce uhradit, můžete ho o náhradu škody žalovat u soudu.
Na policii můžete podat trestní oznámení v každém případě, protože se jedná o krádež vloupáním.
Mgr. Eva Fialová

Eva Fialová

loga esf a oplzz
původní verze poradny: http://www.rovneprilezitosti.cz/oldweb/poradenstvi.php, http://www.rovneprilezitosti.cz/oldweb/info.php
© 2011; Gender Studies. Webhosting, webdesign & publikační systém TOOLKIT - econnect