Kamila | 22.9.2016

Dobrý den. Potřebuji poradit, jak zrušit garanční smlouvu . Jsem kadeřnice bez ŽL a nalítla jsem, nechala se zaměstnat na dohodu o provedení práce u zaměstnavatele, který není kadeřník a ten mi řekl, že aby mě mohl zaměstnat, musí mít kadeřníka garanta, ale že si ho mám sehnat a zaplatit sama. Tak jsem si ho sehnala, on si s ním sepsal garanční smlouvu a já to zaplatila....ani mě nenapadlo zjišťovat, jestli je to vůbec legální, abych se přiznala, to je tedy první můj dotaz....Po skončení prázdnin cca třech měsících, kdy už mě nepotřeboval, mě ze dne na den vyhodil i se vším mým materiálem,který jsem si musela pořídit za své a zaměstnal jinou kadeřnici....na základě garanční smlouvy, kterou jsem já zaplatila a peníze mi odmítl vrátit..... Moji garantce se to také nelíbí, je to bývalá kolegyně mojí babičky a udělala to pro mne, jinak by do toho nešla, ale bohužel tohle nás nenapadlo že se stane a nemáme to v té garanční smlouvě nijak ošetřené. Tak teď nevím, na základě čeho mužem tu smlouvu zrušit a kam s tím jít, aby zrušení bylo platné. Smlouva totiž neobsahuje ani informaci an jak dlouho je sjednaná a pán do ní chytře zanesl, že musí zaplatit nejpozději poslední měsíc v roce, na který je sjednaná...ale na jaký je to rok tam není.... Prosím, dokážete mi poradit, nebo poradit, na koho se mám obrátit? Děkuji za odpověď.

Odpověď:

Dobrý den,
bohužel Vám Váš dotaz nemohu zodpovědět, neboť neobsahuje takové informace, abych mohla Vaši situaci posoudit. Pokud budete mít zájem, obraťte se telefonicky na linku právní pomoci Gender Studies, a to v úterý od 9:00 do 11:00 a v pátek od 16:30 do 18:30 na telefonní číslo 224 913 350 nebo 774 913 350.

Eva Fialová

loga esf a oplzz
původní verze poradny: http://www.rovneprilezitosti.cz/oldweb/poradenstvi.php, http://www.rovneprilezitosti.cz/oldweb/info.php
© 2011; Gender Studies. Webhosting, webdesign & publikační systém TOOLKIT - econnect