Janča | 16.3.2017

Dobrý den, mám dotaz ohledně výjimky ze vzdělání. Momentálně jsem zaměstnaná u jedné státní instituce na dobu určitou za mateřskou dovolenou a to do srpna letošního roku. Jelikož jsem se dozvěděla, že se shání další posila na naše oddělení, chtěla jsem se přihlásit do výběrového řízení. Bylo mi však řečeno, že jelikož nesplňuji podmínku (tj. vysokoškolské vzdělání), nemohu se tohoto výběrového řízení zúčastnit a nemůžou mě zaměstnat. Moje vedoucí je se mnou spokojená a ráda by mne tu měla i nadále, ale prý o tom nerozhoduje. Ptám se tedy, zda existuje nějaká možnost, jak mou situaci vyřešit? Děkuji za Vaši odpověď.

Odpověď:

Dobrý den,
protože neuvádíte přesně Vaše zaměstnání, nedokáži posoudit, zda existují výjimky z požadavku na vysokoškolské vzdělání a zda se požadavek vysokoškolského vzdělání řídí zvláštním zákonem, pod jehož úpravu spadáte, nebo zda se jedná o požadavek zaměstnavatele. Prosím o doplnění této informace.

Eva Fialová

loga esf a oplzz
původní verze poradny: http://www.rovneprilezitosti.cz/oldweb/poradenstvi.php, http://www.rovneprilezitosti.cz/oldweb/info.php
© 2011; Gender Studies. Webhosting, webdesign & publikační systém TOOLKIT - econnect