Karolína | 11.4.2017

Dobrý den,měla bych dotaz ohledně návratu do práce po RD v srpnu 2017.Můj zaměstnavatel mi nabídl pouze jedno jediné pracovní místo,které je s nižší platovou třídou.14 dní na to bylo na stejném pracovišti vypsáno výběrové řízení na další dvě prac. místa, jedno se stejnou platovou třídou,jakou jsem měla před odchodem na MD a druhé s vyšší třídou.Obě se stejným zařazením,jako mám ve smlouvě,s nástupem červenec 2017.Zaměstnavatel mi ani jedno z těchto míst nechce dát,protože tam chce dosadit dosavadní zaměstnance,kteří mají smlouvu na dobu určitou.Ale můžu se klidně do výběrových řízení přihlásit,třeba některé vyhraju.Může takto zaměstnavatel postupovat nebo by mi měl správně nabídnout i ostatní volná místa?Jedná se o státní organizaci.Při návratu budu překlopena do služebního poměru.Smlouvu mám na dobu neurčitou.Děkuji.

Odpověď:

Dobrý den,
Váš zaměstnavatel Vám po návratu z rodičovské dovolené měl přidělovat práci podle Vaší pracovní smlouvy. Pokud takovou práci zaměstnavatel nemá, je to překážka v práci na jeho straně a Vám náleží náhrada mzdy ve výši Vašeho průměrného výdělku, a to do doby, než Vám buďto zaměstnavatel začne práci dle Vaší pracovní smlouvy přidělovat, nebo se dohodnete na změně pracovní smlouvy. Porušování zákoníku práce Vaším zaměstnavatelem můžete oznámit inspekci práce.

Kateřina Lovitt

loga esf a oplzz
původní verze poradny: http://www.rovneprilezitosti.cz/oldweb/poradenstvi.php, http://www.rovneprilezitosti.cz/oldweb/info.php
© 2011; Gender Studies. Webhosting, webdesign & publikační systém TOOLKIT - econnect