Karla | 18.10.2017

Dobrý den,
v současnosti jsem doma na rodičovské (synovi je 1,5 roku) a od kolegyň z práce jsem se dozvěděla, že v současnosti firma, ve které jsem před rodičovskou pracovala, realizuje velice zajímavé dlouhodobé školení, kterého bych se ráda zúčastnila, protože by mi umožnilo získat informace o novinkách v práci a při návratu do práce by mi to mohlo hodně pomoci. Psala jsem své šéfové ve firmě, pod kterou jsem pracovala, ale ta mi napsala, že školení je určeno jen pro zaměstnance a zaměstnankyně a ne pro osoby na mateřské a rodičovské. Chtěla jsem se zeptat, jestli tohle může zaměstnavatel udělat. Není to možné považovat za diskriminaci? Můžu se proti tomu nějak bránit?

Předem děkuji za informaci, Karla

Odpověď:

Dobrý den,
zaměstnavatel musí dodržovat zásadu rovného zacházení se všemi zaměstnanci a zásadu zákazu diskriminace. Toto se týká i zaměstnanců a zaměstnankyň na rodičovské dovolené. Podle antidiskriminačního zákona je zakázána diskriminace z důvodu pohlaví, kterou se rozumí i diskriminace na základě rodičovství. Pokud je školení určeno zaměstnancům a Vy jste zaměstnankyní společnosti, je odmítnutí Vaší účasti pouze z důvodu rodičovství diskriminační. Na toto svého zaměstnavatele nejlépe písemně upozorněte a trvejte na své účasti.

Eva Fialová

loga esf a oplzz
původní verze poradny: http://www.rovneprilezitosti.cz/oldweb/poradenstvi.php, http://www.rovneprilezitosti.cz/oldweb/info.php
© 2011; Gender Studies. Webhosting, webdesign & publikační systém TOOLKIT - econnect