Ladislav | 3.10.2018

Mám ze strany zaměstnavatele ukončen pracovní poměr v pořádku. Mohu se zaevidovat na ÚP. Když potřeboval do práce přijel za mnou a vystavil mi pracovní smlouvu. Nyní od něho potřebuji písemné potvrzení s razítkem a on mi řekl, že si mám pro něj dojet až k němu přes celou republiku je to v pořádku ? Co mám dělat kde se mám obrátit ?

Odpověď:

Dobrý den, děkuji za dotaz!

U potvrzení o zaměstnání („zápočtového listu“) má zaměstnavatel povinnost Vám je nejen vydat, ale i doručit (§ 313 zákoníku práce 262/2006 Sb.). Doručuje je do vlastních rukou primárně na pracovišti nebo v místě bydliště, ale také elektronicky, a pokud to není jinak možné, může písemnost doručit prostřednictvím provozovatele poštovních služeb (§ 334 zákoníku práce). Požádejte tedy bývalého zaměstnavatele, ať Vám potvrzení rovnou doručuje poštou (či elektronicky).

Pokud budete mít další dotazy nebo nejasnosti, neváhejte se obrátit na naši telefonickou poradnu, která funguje v úterý 9.00 - 11.00 a v pátek 16.30 - 18.30 na čísle 774 913 350.

Přeji Vám hezký den!

Kateřina Lovitt

loga esf a oplzz
původní verze poradny: http://www.rovneprilezitosti.cz/oldweb/poradenstvi.php, http://www.rovneprilezitosti.cz/oldweb/info.php
© 2011; Gender Studies. Webhosting, webdesign & publikační systém TOOLKIT - econnect