povinnost?

LINDA | 1.2.2007 | povinnost?

Dobrý den,již rok jsem z důvodu nemoci v prac. neschopnosti,a proto jsem byla pozvána před LPK, kde mi byl přiznán ČID o který jsem ještě nepožádala.Před nástupem do práce mě zaměstnavatel pozval na poradu,kde mi před všemi zaměstnanci vyčítal,že jsem ho ihned neinformovala o pozvánce k LPK a nazval to jako mé ,,sprosté chování" vůči němu a kolegům a začal rozebírat můj zdrav. stav.Připadalo mi to nevhodné a mě poškozující.Opravdu bylo mou povinností oznámit zaměstnavateli předvolání k LPK v době mé neschopnosti?? Myslím si,že mu úplně stačila výsledná zpráva od LPK,kterou mu potom zaslali.Nyní chci nastoupit do práce,ale díky jeho projevu cítím nepřátelství vůči mně.Děkuji za odpověď.

Odpověď:

Zaměstnavatelovo chování nemá oporu v právních předpisech, naopak, tak jak jej popisujete bylo značně nevhodné. Pokud budete žádat například úpravu pracovní dobu či budete zaměstnavatele žádat o přeložení na jinou práci s ohledem na Váš aktuální zdravotní stav, měla byste jej informovat o nastálých změnách bez zbytečného odkladu po té, co se o nich dozvíte.

Ivana Spoustová

loga esf a oplzz
původní verze poradny: http://www.rovneprilezitosti.cz/oldweb/poradenstvi.php, http://www.rovneprilezitosti.cz/oldweb/info.php
© 2011; Gender Studies. Webhosting, webdesign & publikační systém TOOLKIT - econnect