Daňové přiznání

Marie | 8.2.2007 | Daňové přiznání

Dobrý den,pracovala jsem jako pečovatelka v domácnosti 14 měsíců.Má zaměstnavatelka a zároveň matka postiženého chlapce o kterého jsem se starala,slibovala po celou dobu že mě dá smlouvu, také za mě neplatila sociální a zdravotní pojištění,neustále se na něco vymlouvala,a tak ze strach jsem si vše platila sama,ale s tím že mě vše dodatečně uhradí to se nestalo a tak jsem vše nahlásila policiji, po druhé návštěvě u policie mě bylo řečeno že mám přinést daňové přiznání!? Čemu nerozumím byla jsem v životě víckrát zaměstnaná a vždy za mě zaměstnvatel platil daně a odváděl daňové přiznání, ale mám spíš dojem že se mě snaží podvést neboď na té samé policejní služebně pracuje také jeden příbuzný mé zamněstnavatelky. momentálně jsem na pracáku a tak si nemohu dovolit právníka a proto budu vděčná za každou pomoc moc děkuji.

Odpověď:

V daném případě je bohužel ve Váš neprospěch, že jste neměla písemnou smlouvu se zaměstnavatelkou, která by prokázala, její příslib za Vás tyto dovody platit - event. Vám je nahradit. Popravdě řečeno nevím, jakého trestného činu se měla Vaše zaměstnavatelka dopustit - a jak jej chcete prokázat. Bohužel stále platí zásada, že každý si má svá práva hájit sám - nebylo dobré, že jste Vaší zaměstnavatelku nikdy písemně nevyzvala, aby plnila a platila dohodnuté částky.

Je mi líto, že na základě informací, které jsem z Vašeho e-mailu získala Vám nemohu poskytnout příznivější odpověď.

Ivana Spoustová

loga esf a oplzz
původní verze poradny: http://www.rovneprilezitosti.cz/oldweb/poradenstvi.php, http://www.rovneprilezitosti.cz/oldweb/info.php
© 2011; Gender Studies. Webhosting, webdesign & publikační systém TOOLKIT - econnect