Ukončení prac. poměru aodstupné platy

Zbyňa | 14.3.2007 | Ukončení prac. poměru aodstupné platy

Dobrý den
Chtěl jsem se zeptat na toto, jsem ve firmě zaměstnán druhým rokem, ale zaměstnavatel mi smlouvu od začátku prac. poměru prodlužuje vždy jen na dobu určitou (tj. po půl roce). Nyní mám smlouvu do 31.3.07 a doslechl jsem se, že zaměstnavatel semnou dál nepočítá.
Chtěl jsem se zeptat zda mám nárok na odstupné platy? za odpověd mnohokrát děkuji

Odpověď:

Dobrý den,
trvání pracovního poměru mezi týmiž účastníky je možné sjednat celkem na dobu nejvýše 2 let ode dne vzniku tohoto pracovního poměru. To platí i pro každý další pracovní poměr na dobu určitou sjednaný v uvedené době mezi týmiž účastníky.
Sjedná-li zaměstnavatel se zaměstnancem trvání pracovního poměru na dobu určitou a oznámil-li zaměstnanec před uplynutím sjednané doby písemně zaměstnavateli, že trvá na tom, aby ho dále zaměstnával, platí, že se jedná o pracovní poměr na dobu neurčitou.
Pokud by se Váš zaměstnavatel držel v zákonných mezích, neuzavřel s Vámi další pracovní smlouvu a důvod Vašeho odchodu by bylo uplynutí doby, na kterou byla uzavřena předešlá smlouva, nemáte na odstupné nárok.

Eva Fialová

loga esf a oplzz
původní verze poradny: http://www.rovneprilezitosti.cz/oldweb/poradenstvi.php, http://www.rovneprilezitosti.cz/oldweb/info.php
© 2011; Gender Studies. Webhosting, webdesign & publikační systém TOOLKIT - econnect