výpověď

Katka | 28.3.2007 | výpověď

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jestli můžu podat výpověď bez udaní důvovu i v době pracovní neschopnosti? Dále mám otázku zda po mě může chtít můj nadřízený požadovat řízen"multikáry" když v pracovní smlouvě nic takového nemám! V pracovní smlouvě mám , že jsem přijata jako manipulační dělní , ale o řízení nějakého vozidla tam není ani zmínka! Nehledě na to , že si myslím , že na takový výkon řízení motorového vozidla musí mít zaměstnanec nějaké přezkoušení. Já mám pouze školení na jeřáb+ vazačské školení a školení na nískozdvižný elektrický vozík. A já nejsem s tímto postupem zaměstnavatele spokojená, protože mě to prostě nařídil bez jakéhokoliv přezkoušení! děkuji za odpověď

Odpověď:

1. Výpověď může dát zaměstnanec kdykoliv z jakéhokoliv důvodu a i bez udání důvodu. Pracovní neschopnost je považována za tzv. ochrannou dobu, kdy mu nesmí dát výpověď zaměstnavatel.
2. Záleží na skutečnosti, jak je tato profese popsána v katalogu prací a v popisu Vaší činnsoti, která bude pravděpodobně součástí platového výměru, který jste obdržela.
Z daného dotazu nelze zjistit, zda pro výkon práce "manipulačního dělníka" je v daném případě řízení multikáry nezbytným předpokladem výkonu této práce.

Ivana Spoustová

loga esf a oplzz
původní verze poradny: http://www.rovneprilezitosti.cz/oldweb/poradenstvi.php, http://www.rovneprilezitosti.cz/oldweb/info.php
© 2011; Gender Studies. Webhosting, webdesign & publikační systém TOOLKIT - econnect