upozorněni na výpověď nebonapomenutí?

Veronika | 23.9.2008 | upozorněni na výpověď nebonapomenutí?

dobrý den,pracuji na ZŠ jako školnice.Svoje povinnosti neplním vždy v čas, někdy mě zaměstnavatel musí upomínat.Byla provedena kontrola skladu čisticích prostředků a vělká část jich chybí, protože jsem některé věci nakupovala fiktivně (v dodacím listě je psáno něco jiného, než bylo koupeno).Může mi ředitel školy dát okamžitou výpověď za hrubé porušení pracovní kázně? Nebo mě jen může napomenout a upozornit mě na možnost výpovědi? Děkuji.

Odpověď:

Zaměstnavatel má dvojí možnost. Pravděpodobně některá vaše pochybení mohou být hodnocena i jako hrubé porušení pracovní kázně, pro které lze zrušit pracovní poměr okamžitě, jiná pak až po té, co vám je zaměstnavatel vytkne, poskytne vám lhůtu pro jejich odstranění, ale z vaší strany dojde k opakovanému porušování pracovních povinností. V této souvislosti si vás dovoluji upozornit, že zaměstnavatel má vůči vám i nárok na náhradu škody, kterou mu neplněním pracovních povinností způsobíte.

Ivana Spoustová

loga esf a oplzz
původní verze poradny: http://www.rovneprilezitosti.cz/oldweb/poradenstvi.php, http://www.rovneprilezitosti.cz/oldweb/info.php
© 2011; Gender Studies. Webhosting, webdesign & publikační systém TOOLKIT - econnect