Alimenty

Lambáda | 23.9.2008 | Alimenty

Dobrý den,
sice nevím, zda se tento problém týká právě Vaší problematiky, ale už jsem celkem zoufalá a nevím na koho se obrátit. Je mi 21 let a studuju VOŠ,k tomu trpím Crohnovou chorobou a s mým otcem jsme se již před rozvodem s mojí mamkou dohodly na alimentech ve výší 1500Kč,což bylo dohodnuto mimosoudně, otec až do února tohoto roku platit vesměs řádně, ale od února platí se spožděním nebo vůbec, vymlouvá se, že je na nemocenské a že on může dát celou situaci k soudu, kde mu vyměří mnohem menší alimenty. Chci se proto zeptat, kam se mám obrátit, abych otce k soudu vyhnala já, je mi jedno kolik mi soud nakonec vyměří, ale už s ním chci mít jednou provždy vše vyřešené a hlavně jak mám sepsat případné trestní oznámení?Děkuji a promiňte, jestli je můj dotaz mimo..

Odpověď:

Tento dotaz nespadá do právního rámce naší poradny - diskriminace na pracovním trhu.
Vzhledem k platné právní úpravě, kdy rodiče jsou povinni přispívat na výživu svých dětí do doby, než jsou schopny se samy živit a zletilé děti se musí svých nároků domáhat samy, doporučujeme obrátit se přímo na advokátní poradnu, která se zabývá rodinným právem.
V případě, že máte zájem o konzultaci ve specializované právní poradně, můžete si vyžádat kontakt na e-mailu office@genderstudies.cz.

Ivana Spoustová

loga esf a oplzz
původní verze poradny: http://www.rovneprilezitosti.cz/oldweb/poradenstvi.php, http://www.rovneprilezitosti.cz/oldweb/info.php
© 2011; Gender Studies. Webhosting, webdesign & publikační systém TOOLKIT - econnect