Lucie | 19.10.2017

Dobrý den, můj podřízený neustále říká neslušné vtipy. Mě je to nepříjemné, ale nemám problém mu říct, že to vtipné není. Vtipy a narážky ale říká i před brigádnicemi, které se vzhledem k nižší pracovní pozici proti tomuto chování zdráhají ohradit. Přestože je u nás neformální prostředí, myslím si, že toto chování je přes čáru. S kolegou jsem se sešla a mezi čtyřma očima se mu pokusila vysvětlit, že to není vhodné a že chci, aby s tím přestal. On se urazil, ale ve vtipech a dvojsmyslech nadále pokračuje, jen vždycky ještě doplní "hlavně se neurazte" apod. Vyhodit ho určitě nechci, ale nevím, co mám dělat... Můžete mi poradit?

Odpověď:

Dobrý den,
z Vašeho dotazu bohužel nevyplývá, zda jste zaměstnavatelka nebo jednáte v pracovněprávních vztazích za zaměstnavatele. Obtěžování z důvodu pohlaví v pracovněprávních vztazích se považuje za diskriminaci. Odpovědnost za diskriminaci nese zaměstnavatel. Ten má povinnost zajišťovat rovné zacházení ze všemi zaměstnanci. Zaměstnavatel musí takovému jednání svého zaměstnance zabránit, jinak by mohl čelit kontrole ze strany inspekce práce nebo žaloby na odstranění diskriminace. Jednání zaměstnance lze považovat za porušení pracovních předpisů vztahujících se k prováděné práci. Za tři taková porušení může být zaměstnanec upozorněn na možnost výpovědi a za další takové porušení v následujících 6 měsících, mu může zaměstnavatel dát výpověď.

Eva Fialová

loga esf a oplzz
původní verze poradny: http://www.rovneprilezitosti.cz/oldweb/poradenstvi.php, http://www.rovneprilezitosti.cz/oldweb/info.php
© 2011; Gender Studies. Webhosting, webdesign & publikační systém TOOLKIT - econnect