návrat po mateřské

maminka | 29.11.2006 | návrat po mateřské

Dobrý den, jsem na MD, mám smlouvu na dobu neurčitou. Ve věku 3 let dítěte se budu vracet zpět do zaměstnání. Vím, že mě zaměstnavatel musí vzít zpět, ale může mi nabídnout i jiné místo. Ze zaměstnání mám signály, že si zřejmě budou chtít nechat na mém místě paní, která mě 5 let zastupovala (byla jsem doma se dvěmi dětmi). Za tu dobu paní prošla spousty školení a mě by znovu museli vše zaučovat. Problém je, že pokud by mi nabídli jiné místo, bylo by to na jiných pobočkách firmy a ty jsou všechny vzdálené 100 km od mého bydliště. Takovou nabídku bych nemohla akceptovat, mám 3 děti. Má na to zaměstnavatel právo? Je to z hlediska práva v pořádku? Moc děkuji za odpověď.

Odpověď:

Bohužel, zaměstnavatel má na takové jednání právo. Doporučujeme oznámit mu včas, že hodláte nastoupit zpátky a k jakému datu, aby se s vámi mohl dohodnout např. o vašem přeřazení na jinou práci, avšak na vašem původním pracovišti.

Ivana Spoustová

loga esf a oplzz
původní verze poradny: http://www.rovneprilezitosti.cz/oldweb/poradenstvi.php, http://www.rovneprilezitosti.cz/oldweb/info.php
© 2011; Gender Studies. Webhosting, webdesign & publikační systém TOOLKIT - econnect