Služební cesta

Petr Kovanda | 29.11.2006 | Služební cesta

Dobrý den, chci se zeptat když mě firma outsourcuje do jine firmy a v této jiné firmě do níž jsem prodán mě může nařídit služební cestu do zahraničí na 2 měsíce a to navíc v prosinci a lednu, kdy je navíc spustu svástků. Nechci tam jet(osobní důvpdy) a chci se zeptat zda jsou možnosti jak se tomu legálně vyhnout. Ci nemají povinnost dostat můj souhlas.
Děkuju za odpověd...

Odpověď:

Pokud došlo k vašemu převedení na práci do jiné firmy, pak se výkon práce řídí stále stejnými podmínkami, které byly sjednány pro původní výkon práce.
Podle ustanovení § 38 odst. 1 se pracovní cestou rozumí časově omezené vyslání zaměstnance zaměstnavavtelem mimo sjednané místo výkonu práce. Zaměstnavatel může vyslat zaměstnance na dobu nezbytné potřeby na pracovní cestu, je-li tato podmínka dohodnuta v pracovní smlouvě. Zaměstnanec na pracovní cestě koná práci podle pokynů vedoucího zaměstnance, který ho na pracovní cestu vyslal.
Doporučuji tedy znovu pročíst ustanovení pracovní smlouvy, zda nebyla ujednání o pracovních cestách Vámi a zaměstnavatelem sjednána odlišně. Po té zdůrazňuji, že vyslání na pracovní cestu může být jen na dobu nezbytné potřeby.
Pokud budou tyto podmínky splněny, pak zaměstnavatel ustanovení zákona neporušuje.

Ivana Spoustová

loga esf a oplzz
původní verze poradny: http://www.rovneprilezitosti.cz/oldweb/poradenstvi.php, http://www.rovneprilezitosti.cz/oldweb/info.php
© 2011; Gender Studies. Webhosting, webdesign & publikační systém TOOLKIT - econnect