smluvní vztah

martib | 25.1.2007 | smluvní vztah

dobrý den chtěl bych se zeptat jak mám vyřešit smluvní vztah.mám hostinskou živnost a vzhledem ktomu,že nemám požadovanou praxi odpovědného vedoucího mi dělá mamimka,která je vedena na úřadu práce a pobýrá dávky soc.zabezpečení.tento vztach je pouze formální a maminka u mne jenom zaskakuje při mé nepřítomnosti a to maximálně 5hodin týdně potřebovala bych poradit jaký smluvní vztah mám mezi námi vytvořit

Odpověď:

Se svojí maminkou můžete uzavřít dohodu o pracovní činnosti. Na základě této dohody není možné vykonávat práci v rozsahu překračujícím v průměru polovinu stanovené týdenní pracovní doby, tzn. 20 hodin týdně. Dodržování sjednaného a nejvýše přípustného rozsahu se posuzuje za celou dobu, na kterou byla dohoda o pracovní činnosti uzavřena, nejdéle však za období 52 týdnů.
Dohodu o pracovní činnosti jste povinen uzavřít písemně, jinak je neplatná. Jedno vyhotovení této dohody vydáte zaměstnanci, své mamince.
V dohodě o pracovní činnosti musí být uvedeny sjednané práce, sjednaný rozsah pracovní doby a doba, na kterou se dohoda uzavírá.

Eva Fialová

loga esf a oplzz
původní verze poradny: http://www.rovneprilezitosti.cz/oldweb/poradenstvi.php, http://www.rovneprilezitosti.cz/oldweb/info.php
© 2011; Gender Studies. Webhosting, webdesign & publikační systém TOOLKIT - econnect