kazdomesicni dohoda ozrusenipracovniho pomeru

Anna | 26.2.2007 | kazdomesicni dohoda ozrusenipracovniho pomeru

Otehotnela jsem ve vypovedni lhute, vypoved jsem dala sama, chtela jsem nastoupit do jineho zamestnani, kde me dnes jiz v mem stavu nezamestnaji. Vychazi mi nastesti ochranna lhuta do nastupu na materskou dovolenou. Chtela bych ale dale pracovat a nezdimat stat na nemocenskych davkach. Soucasny zamestnavatel mi rekl, ze me bude zamestnavat i dale, ale kazdy mesic se mnou sepise dohodu o rozvazani pracoviho pomeru k poslednimu datu v mesici. Muze me tudiz propustit kazdy mesic a netusim ani jak dlouho me chce takto "vydirat". Pristoupila jsem na toto reseni, rikam si kazdy odpracovany mesic je dobry, mam takto pokracovat i nadale, nepostupuje zamestnavatel protipravne? Nemam pravo na nejake lepsi reseni? Mam si kopirovat tyto dohody pro pripadny spor? Nejedna se o ukonceni resp. ukoncovani pracovniho pomeru pod natlakem?

Odpověď:

Pokud jste se se zaměstnavatelem nedohodla jinak, pak Váš pracovní poměr s ním skončil uplynutím výpovědní doby.
V rámci ochranné lhůty nemůže dát výpověď zaměstnavatel zaměstnankyni, nevztahuje se však na výpověď, kterou dal zaměstnanec.
Zaměstnavatel s Vámi může uzavírat pracovní poměr na dobu určitou nejvýše po dobu dvou let, potud protiprávně nejedná. Pracovní smlouva je projevem shodné vůle obou účastníků. Pokud se stávajícím postupem nesouhlasíte, pak je na místě novou smlouvu neuzavírat.

Ivana Spoustová

loga esf a oplzz
původní verze poradny: http://www.rovneprilezitosti.cz/oldweb/poradenstvi.php, http://www.rovneprilezitosti.cz/oldweb/info.php
© 2011; Gender Studies. Webhosting, webdesign & publikační systém TOOLKIT - econnect