Výpověď

Robert | 4.4.2007 | Výpověď

Chtěl jsem podat výpověď dohodou.Zaměstnavateli jsem ji předal.On ji pouze orazítkoval,ale nepodepsal,čehož jsem si bohužel nevšiml.Poté mi dal vybrat dovolenou,s tím,že veškeré náležitosti budeme řešit po vyčerpání dovolené.Teď zapírá,že žádnou výpověď nedostal a chce abych nastoupil do zaměstnání.S tím,že mě i přeřadí na jinou práci.AŤ se mi to líbí nebo ne.Jinak my prý napíše absence.Je prosím nějaké řešení.

Odpověď:

Dobrý den,
dohoda o rozvázání pracovního poměru musí být písemná a jako taková musí být podepsána. Zákon ovšem stanoví, že podpis může být nahrazen mechanickými prostředky v případech, kdy je to obvyklé. U dohody o rozvázání pracovního poměru je věc sporná. Sdělte nejprve svému zaměstnavateli, že i jeho razítko stačí k platnosti dohody. Pokud na to nepřistoupí, dejte zaměstnavateli výpověď. Výpověď je jednostranný právní úkon, který je platný doručením zaměstnavateli. Váš zaměstnavatel po Vás může požadovat dodržení dvouměsíční výpovědní doby.

Eva Fialová

loga esf a oplzz
původní verze poradny: http://www.rovneprilezitosti.cz/oldweb/poradenstvi.php, http://www.rovneprilezitosti.cz/oldweb/info.php
© 2011; Gender Studies. Webhosting, webdesign & publikační systém TOOLKIT - econnect