Odstoupení od kupní smlouvy

Michaela Žambůrková | 9.5.2007 | Odstoupení od kupní smlouvy

Dobrý den,
prosím,potřebovala bych poradit.
Moje matka koupila od firmy BEST 4 HOME zboží, o kterém posléze zjistila,že je značně předražené.Na kupní smlouvě má jasně uvedeno,že zboží může v zákonné lhůtě 14-ti dnů vrátit.Odstoupení od kupní smlouvy jsme asi 10.den po podepsání kupní smluvy odeslali doporučeně na adresu provozovny firmy,tak jak je uvedeno ve smlouvě.
Zároveň jsme toto odstoupení odeslali i faxem z pošty a máme od toho potvrzení,že fax do firmy přišel v pořádku.
13.den jsem osobně jela do provozovny se zbožím.Zde mi bylo řečeno,že žádné zboží nepřevezmou,že je jednou zaplaceno a tudíž,že má moje matka smůlu.
Jako důvod mi bylo udáno,že peníze byly předány doma.No úplný nesmysl.Když jsem po něm chtěla nějaky rozumný důvod,tak mi řekl,že už mi důvod řekl a víc se se mnou nebavil.
Nechci to v žádném případě nechat být a chci bránit právo mé matky na odstoupení od smlouvy třeba i soudně.
Prosím o radu,jestli jsem udělala vše v pořádku a pokud ano,jak postupovat momentálně dál.Zítra 10.5.je poslední den 14-ti denní lhůty na vrácení zboží.
Děkuji
Žambůrková

Odpověď:

Dobrý den,
pokud je to možné, kontaktujte osobu nadřízenou zaměstnancům firmy, se kterými jste jednala. Nebude-li to možné, požádejte zaměstnance, aby Vám napsaly potvrzení, že zboží odmítají převzít. Pokud by došlo k soudnímu řízení o odstoupení od smlouvy, budete mít v ruce více důkazů. Předtím než podniknete další právní kroky se však obraťte na sdružení ochrany spotřebitele.

Eva Fialová

loga esf a oplzz
původní verze poradny: http://www.rovneprilezitosti.cz/oldweb/poradenstvi.php, http://www.rovneprilezitosti.cz/oldweb/info.php
© 2011; Gender Studies. Webhosting, webdesign & publikační systém TOOLKIT - econnect