Změna pracovní pozice

Lenka | 5.5.2007 | Změna pracovní pozice

Dobrý den, 5 let jsme pracovala ve firmě na pozici aistentky provozího ředitele. Firma prošla počátkem roku organiz. změnami a vedení bylo kompletně odovoláno. Nový provozní ředitel si přivedl svoji asistentku a mě byla nabídnuto místo asistentky GŘ. Na tuto pozici proběhlo několik výběrových řízení , ale pak mě GŘ ujistil, že se definitvně rozhodl pro mě a že se o místo bát nemusím, jelikož má o mě zájem i nový obchodní ředitel. Na čež jsem reagovala slovy, že mám zájem být asistentkou GŘ. Nicméně od 1. 4. jsem fyzicky i papírově na této pozici vedena. Včera jsem se však z důvěrných a solidních zdrojů (ale od přímého nadřízeného) dozvěděla, že od 1. 6. na moje místo nastupuje zájemnkyně vybraná z výběrového řízení a já budu přesunuta k obchodnímu řediteli. Jsem velmi rozhořčená tímto přístupem až do té míry, že uvažuji o odchodu. Připadám sijakomkus nábytku, se kterým se dle potřeby někam hýbne. Zaučovala jsem svoji nástupkyni k provoznímu řediteli, obcházela jsem s ní celou firmu a představovala ji a teď bych měla to samé opakovat s asistentkou GŘ a do toho se mi vůbec nechce. Navíc mi výhledem byl slíben kariérní růst, ale teď by to byl spíš pád. Poraďte mi, prosím, jak nejlépe reagovat. Když nepodepíšu změnu pracovní smlouvy, co se bude dít? Budu mít nárok požadovat odstupné? Jak se muůžu takovému jednání bránit? Děkuji Vám za odpověď.

Odpověď:

Dobrý den,
změnu pracovní smlouvy podepisovat nemusíte. Pokud to neuděláte, musí Vás firma nadále zaměstnávat na pozici asistentky generálního ředitele. Jediná možnost, jakou Váš zaměstnavatel má, pokud jsou organizační změny již ukončeny, je pokusit se s Vámi sjednat dohodu o rozvázání pracovního poměru. V tomto případě trvejte na tom, aby v této dohodě bylo zahrnuto i odstupné.

Gender Studies, o.p.s.

loga esf a oplzz
původní verze poradny: http://www.rovneprilezitosti.cz/oldweb/poradenstvi.php, http://www.rovneprilezitosti.cz/oldweb/info.php
© 2011; Gender Studies. Webhosting, webdesign & publikační systém TOOLKIT - econnect