proplacení studia jazyků vevýpovědi

Michaela | 22.6.2007 | proplacení studia jazyků vevýpovědi

Dobrý den.
Jedním ze zaměstnaneckých benefitů u mého zaměstnavatele je proplácení 50% výuky angličtiny, a v případě úspěšného složení zkoušek proplacení i zbývajících 50% a poplatku za zkoušku. Z důvodu opakovaně neplněných slibů ze strany zaměstnavatele jsem v dubnu podala výpověď, s výpovědní dobou končící k 30.6. Začátkem června jsem složila zkoušku. Zaměstnavatel mi nyní angličtinu odmítá proplatit, přestože v zaměstnanecké "Směrnici pro výuku jazyků" je uvedeno : "Na základě pokynu o úspěšném složení zkoušky je zaměstnanci proplaceno zbývajících 50% nákladů na studium". O nutnosti dalšího setrvání v pracovním poměru není v této Směrnici zmínka. Jaké mám možnosti obrany proti tomuto postupu zaměstnavatele?
Děkuji.

Odpověď:

Znovu jej písemně požádejte o to, aby jednal v souladu se směrnicí a dohodnutou částku vám v termínu – který určíte – proplatil. Pokud tak neučiní, vyzvěte jej ještě jednou s tím, že takovou výzvu označte jako pokus o smír před případným soudním jedním. Pokud vám tuto částku neproplatí, můžete se domáhat svých nároků soudní cestou.

Ivana Spoustová

loga esf a oplzz
původní verze poradny: http://www.rovneprilezitosti.cz/oldweb/poradenstvi.php, http://www.rovneprilezitosti.cz/oldweb/info.php
© 2011; Gender Studies. Webhosting, webdesign & publikační systém TOOLKIT - econnect