Eva | 13.11.2017

Dobrý den,

přihlásila jsem se do výběrového řízení na pozici vychovatele v domově mládeže. Práci jsem nedostala a tak jsem se šla zeptat proč. Ředitel mi vysvětlil, že chtěli na pozici muže (aby lépe zapadal do kolektivu a měl u mládeže větší autoritu). Je v pořádku, že to nenapsali rovnou do inzerátu a je v pořádku, že si muže vybrali hned v prvním kole (posílání životopisů) a byl jediný, koho pozvali na pohovor, protože byl jediný přihlášený muž? Docela mi to vadí, protože jsem věnovala hodně času zpracování životopisu a motivačního dopisu a měla jsem o práci hodně moc velký zájem. Myslím, že to měli rovnou napsat do inzerátu. Určitě nejsem jediná, kdo takhle promarnil čas a úsilí.

Děkuji za odpověď. Eva.

Odpověď:

Dobrý den,
podle zákona o zaměstnanosti je zakázáno činit nabídky zaměstnání, které mají diskriminační charakter. Zaměstnavatel nesmí zveřejňovat inzeráty, které by na pracovní pozici upřednostňovaly muže nebo ženu. I přestože inzerát na pozici vychovatele nebylo diskriminační, dopustil se zadavatel inzerátu porušení antidiskriminačního zákona, který zakazuje diskriminaci v přístupu k zaměstnání na základě pohlaví uchazeče. Proti nepřijetí do zaměstnání z důvodu diskriminace na základě pohlaví se můžete bránit cestou žaloby u soudu.

Eva Fialová

loga esf a oplzz
původní verze poradny: http://www.rovneprilezitosti.cz/oldweb/poradenstvi.php, http://www.rovneprilezitosti.cz/oldweb/info.php
© 2011; Gender Studies. Webhosting, webdesign & publikační systém TOOLKIT - econnect