Snay | 10.12.2017

Dobrý den, v dubnu se mam vracet do práce po rodičovské dovolené. Problém je, že zaměstnavatel pro mne nemá jinou pozici a není ochoten upravit ani pracovní dobu odpovídající péči o skoro 3letého syna. Prý mám dát výpověď dohodou a obrátit se na jinou instituci co se týká zaměstnání. Pokud bych nedala výpověď, protože tím pádem jsem kracena i na prispevcich UP, mám nárok na odstupné?

Odpověď:

Dobrý den,
Váš zaměstnavatel Vám po návratu z rodičovské dovolené musí přidělovat práci podle Vaší pracovní smlouvy. Pokud takovou práci zaměstnavatel nemá, je to překážka v práci na jeho straně a Vám náleží náhrada mzdy ve výši Vašeho průměrného výdělku, a to do doby, než Vám buďto zaměstnavatel začne práci dle Vaší pracovní smlouvy přidělovat, nebo se dohodnete na změně pracovní smlouvy.
Pokud však u zaměstnavatele proběhly organizační změny a Vy jste se v jejich důsledku stala nadbytečnou, může Vám zaměstnavatel dát výpověď pro nadbytečnost. V takovém případě máte nárok na odstupné.

Kateřina Lovitt

loga esf a oplzz
původní verze poradny: http://www.rovneprilezitosti.cz/oldweb/poradenstvi.php, http://www.rovneprilezitosti.cz/oldweb/info.php
© 2011; Gender Studies. Webhosting, webdesign & publikační systém TOOLKIT - econnect