Nikola | 19.7.2021

Dobrý den, mám za sebou dva vytýkací dopisy za méně závažné pracovní porušení a nyní jsem tlačena do podpisu výpovědi na dohodu. Jsem OZP takže hledání práce bude složitější a tato práce mě velmi bavila. Bohužel po nástupu nové vedoucí začal bossing mé osoby, kdy mi byly dány tyto dva vytýkací dopisy během 2 měsíců. Ráda bych měla podporu na ÚP v plné výši než si najdu novou práci. Mohu napsat sama výpověď ze závažných důvodů a uvést bossing nebo se mám nechat vyhodit, abych dosáhla na podporu v plné výši a ne na krácenou podporu? Děkuji za odpověď.

Odpověď:

Dobrý den,

máte pravdu, že pokud byste skončila pracovní poměr bez vážných důvodů, byla by vám krácena podpora v nezaměstnanosti. Je tedy nezbytné ve výpovědi, případně v dohodě, uvést důvodu o který šlo. Kromě bossingu mohou být takovým důvodem např. zdravotní důvody, ty by měly být nějak doloženy, ale nemusí jít o nemoc z povolání ani nic podobného, stačila by běžná lékařská zpráva o stresu, který vám zacházení v práci způsobuje.

S pozdravem

Gender Studies, o.p.s.

loga esf a oplzz
původní verze poradny: http://www.rovneprilezitosti.cz/oldweb/poradenstvi.php, http://www.rovneprilezitosti.cz/oldweb/info.php
© 2011; Gender Studies. Webhosting, webdesign & publikační systém TOOLKIT - econnect