An | 9.8.2023

Dobry den,
V zari mi konci RD po 3letech, v planu jsem mela nastup do prace na polovicni uvazek. Nicmene jsem zjistila, ze jsem otehotnela a tudiz resim co dal, hlavne kvuli vysi materske. Pokud se nemylim, jestli v rijnu nastupim zpet do prace na castecny uvazek, bude to mit negativni vliv na vypoctenou materskou (pred prvnim ditetem jsem pracovala na plny uvazek), ze ano? Premyslim, ze bych si tedy prodlouzila u zamestnavatele RD na 4roky, lze u toho pracovat treba jinde na brigade? Abych si mohla behem toho roku privydelat, ale zaroven mi to nesnizilo materskou. Dekuji a zdravim!

Odpověď:

Dobrý den,

pokud vám během trvání téhož zaměstnání vznikne nárok na druhou PPM před 4. rokem věku prvního dítěte a váš výdělek byl nižší než před první mateřskou, vypočítá se s ohledem na příslušná ustanovení zákona o nemocenském pojištění denní vyměřovací základ a tedy i výše PPM stejně jako u prvního dítěte.

S pozdravem

Gender Studies, o.p.s.

loga esf a oplzz
původní verze poradny: http://www.rovneprilezitosti.cz/oldweb/poradenstvi.php, http://www.rovneprilezitosti.cz/oldweb/info.php
© 2011; Gender Studies. Webhosting, webdesign & publikační systém TOOLKIT - econnect